Yuri Design

Over mij

I am what I am.

Wat vertellen over jezelf dat is best lastig, en vergelijkbaar als je een sollicitatiebrief schrijft waarin je wat vertelt over jezelf, wat je gedaan hebt en hoe goed je wel niet bent. Dat ik goed ben in mijn werk dat denk ik wel, verder ontstaan er de nodige haarscheurtjes in mijn leven. Deels door leeftijd maar ook door schade en schande word men wijs, meer wil ik er niet over kwijt. Wat ik wel wil delen is gedachtekracht, mijn gedachte houdt mij bezig, waar komt creatief denkvermogen vandaan, is het aangeleerd of te maken met interesse? Dat iedereen is voorbestemd en ons allen uniek maakt zal wel verbinding hebben met wat er nog meer is. Wat doe ik precies, is het zinvol, hoe kom ik op dingen, is het ergens van afgeleid, of doe ik zomaar wat? Tot zo ver word niemand hier wijzer van, inclusief ikzelf. Oke, to the point dan maar.

Ik vind het gewoon heel erg leuk om mij te verdiepen in materialen, vormen en kleuren. En word ik blij als ik opsta en bedenk, vandaag kunnen de lijmtangen eraf. Deels weet ik dan nog niet hoe alles verder gaat, want veel wat ik doe, doe ik voor de eerste keer, en dan bedoel ik niet lijmtangen losdraaien. Nee dat wat ik aan het maken ben, uiteraard alles bedacht, uitgetekend en zie ik het voor mij en genoeg kennis om het in elkaar te bouwen, alleen het bestond gisteren niet en vandaag is het proces verder in wording. Dus altijd het aangaan met de elementen zoals natuurkundige begrippen die mee of tegen mij keren, wiskundige berekeningen die mij dwarsbomen of de pot met houtlijm is op. Ik geniet van de reis erheen, hoe het eruit ziet heb ik al gezien. En dat is het vermogen om creatief te kunnen (be)denken. Iets wat altijd aanstaat in mijn hoofd, soms doorbroken omdat dingen moeten; eten en slapen. Wat wel opmerkelijk is dat ik teken zonder doel, zonder opdracht. Ik laat het gaan, en daardoor ontstaan er dingen of ontwerpen op papier die ik niet getekend heb maar heb laten ontstaan. En vaak is hier wat van te maken, soms met een kleine aanpassing. Zo heb ik honderden dingen getekend die prachtig zijn als product of kunstobject. Maar mijn handen kunnen mijn hoofd niet bijhouden, en is er nog veel wat is ontstaan in mijn hoofd omgezet mag worden dat het tastbaar mag zijn als product of kunst. Waar kan je mij voor vragen, wellicht ook wel belangrijk anders zou ik geen website hebben en zouden mensen niet weten waar zij mij voor nodig kunnen hebben. 

  • Wil je een unieke vorm voor een product, dat lukt.
  • Brainstormen, sparringpartner waarin dan ook, dat kan ik.
  • Inrichting en onderscheidend willen zijn, ik zie het zo voor mij.
  • Deelname aan een expositie, ik heb genoeg staan.
  • Huizen en interieur ontwerpen, dat heb ik al eerder gedaan.

Heb je iets anders?, vraag het mij, hoe complexer hoe leuker.

Wat kenmerkt mijn werk

01

Rondingen

Ik heb een voorliefde voor ronde vormen, dit zie je terug in de vele ontwerpen en kunstzinnige objecten die ik heb gemaakt. Dit maakt het organische en aaibaarder. In de natuur zijn weinig strakke lijnen, en is het wiskundig functioneler. Perfecte rondingen in het lijnenspel zijn altijd spraakmakend. Een 911 of een vrouw zijn pas perfect als vorm en kleur bij elkaar passen.

02

Felle kleuren

Kleur is belangrijk voor mij, het stimuleert en geeft energie. Maar hangt wel af van het ontwerp en zijn functie en de plek waar bv een meubel komt te staan. Een bankstel mag ondergeschikt zijn in kleur, echter een bijzettafeltje of losse stoel mag deze aandacht wel trekken. Je ogen moeten getrokken worden in een interieur, naar kleuren en vormen. Wanneer dit matcht in harmonie toch rust geeft dan is een interieur geslaagd in mijn beleving. Ik zie te vaak dat alles op 1 dag gekocht is en soms ook nog in dezelfde winkel.

 
03

Visie

Een woord als deze zegt eigenlijk ‘hoe zie je zelf je toekomst’. Dus visie is wat je zou kunnen zien gebeuren mits je niet word afgeleid in het leven. Wat ik zie wat er kan gebeuren is dat ik een eigen solo-expositie ga opzetten, een eigen Dutch Design label wil oprichten. Dat ik tal van producten nog in de markt mag zetten. 

Vele ontwerpen en ideeën liggen al klaar en werk ik hier gestaagd aan elke dag. En zoek ik altijd naar mensen en bedrijven om hierin de samenwerking te zoeken.

Ervaringen

Pronto 2019
Royal Grill BBQ
BBQ ontwikkeld voor de recreatiebranche samen met Pronto in Vaassen.
Pronto 2019
2022
De E-Station
Staande werkplek ontwikkeld met daarin 2 patenten. (kan helaas nog niet getoond worden)
2022
Circuloco 2022
Floriade Almere
Upcycling project, om ontwerpen te tonen waarin de bestaande functie van een product of materiaal anders toepasbaar is. 4 ontwerpen ingebracht.
Circuloco 2022
Thursday, August 27, 2020
HempWood Nederland
Dealerschap verkregen voor in en export. HempWood is een hennep product uit Amerika als duurzame houtvervanger.
Thursday, August 27, 2020